Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък хляб»Хляб без мая на сач

Хляб без мая на сач

Хляб без мая на сач
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Страхотно се получава, хлябът на сач Опитайте и ще се убедите"

Необходими Продукти

  • брашно - 350 г
  • ябълков оцет - 5 мл
  • сода бикарбонат - 3 г
  • вода - 225 мл
  • морска сол - 3 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа изсипваме брашното, като добавяме към него сода бикарбонат и морската сол.

В купичка смесваме оцета и водата, разбъркваме и ги добавяме към сухата смес.

Започваме да месим и получаваме меко нелепнещо тесто.

Това тесто си го разделяме на няколко части, след което с помощта на набрашнени ръце оформяме плоския хляб.

Правим си няколко разреза.

Преди това си включваме фурната, поставяме сача и оставяме да се загрее много добре.

Готовото хлебче поставяме на хартия и когато е загрят сачът, поставяме хлебчето.

Печем до готовност.

Хлябът без мая на сач е много сполучлив.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: