Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Милинки»Милинки с лимецово брашно по Зоната

Милинки с лимецово брашно по Зоната

Златина ЖелязковаЗлатина Желязкова
Помощник Готвач
768116121
Милинки с лимецово брашно по Зоната
Снимка: Златина Желязкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Милинките са меки и не по-малко вкусни от тези с бяло брашно"

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 180 г
  • захар - 1 ч.л.
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 140 г
  • кашкавал - 84 г
  • краве масло - 21 г
  • суха мая - 1 п. (7 г)
  • прясно мляко - 50 мл
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд се слага топлото прясно мляко, маята, 1 с.л. от брашното и захарта.

Разбърква се и се оставя малко време докато започне да шупва.

Добавят се разбити 2 яйца, сиренето, половината масло и 1/3 от кашкавала.

Бърка се и се добавят брашното и солта. Получава се гъсто и лепкаво тесто.

С намазнени пръсти се оформят топчета и се слагат в тавичка на разстояние едно от друго.

Моята тавичка е правоъгълна, около 20х30 см, и се получават 12 топчета. Съдът се покрива и се оставя на топло да втаса тестото - около 30-40 мин.

Към останалото масло се добавят другите 2 яйца, киселото мляко и сол. Разбърква се и се заливат милинките.

Пекат се на студена фурна на 180 градуса за 30 минути. След това се поръсват с останалия кашкавал и се запича до готовност.

Рецептата е за 12 БПВМ.

Милинките с лимецово брашно по Зоната са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: