Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Вита баничка с праз и сирене

Вита баничка с праз и сирене

Вита баничка с праз и сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Вкусна баничка с праз и сирене за закуска Поднесете с чаша айрян и се насладете"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г (от по - дебелите)
  • кисело мляко - 1 кофичка (400 г)
  • сирене - 300 г
  • праз - 2 стръка
  • яйца - 5 бр.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • олио - 80 г
  • краве масло - 40 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Праза нарязваме и задушаваме за кратко, овкусяваме със сол, червен и черен пипер и оставяме да се охлади.

Към млякото добавяме содата и щом шупне, натрошаваме сиренето и слагаме яйцата.

Към сместа сипваме охладения праз и леко разбъркваме.

Всяка кора намазваме с олио и няколко лъжици от сместа.

Навиваме на руло и после на охлюв.

Подреждаме в намазнена тава и слагаме отгоре парченца масло.

Печем витата баница на 180 градуса до готовност.

Витата баница с праз и сирене е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: