Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Домашен тутманик с овче сирене

Домашен тутманик с овче сирене

Домашен тутманик с овче сирене
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • готово тесто за хляб - 1 пакет
  • овче сирене - 200 г (може и краве или биволско)
  • яйца - 3 бр. (едното за намазване)
  • мас - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маста и сипете малко в дълбока купа. Изсипете тестото, счупете две яйца и с ръка започнете да мачкате тестото. Добавяйте по малко от маста, докато се усвои всичката.

Накрая натрошете сиренето и с лъжица разбъркайте. Сложете хартия за печене на тавичката, намажете с мас и изсипете тестото.

Сложете на топло да втаса след което размажете яйцето отгоре и печете тутманика в загрята фурна до хубав златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: