Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Моето предложение за кюфтенца по Цариградски

Моето предложение за кюфтенца по Цариградски

Моето предложение за кюфтенца по Цариградски
Снимка: Бисерка Йосифова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Апетитни кюфтенца по Цариградски, които събират всички у дома в кухнята, че понякога и съседите"

Необходими Продукти

  • кайма - 400 г смес /свинско и телешко месо/
  • сол
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • кимион
  • чубрица
  • магданоз - нарязан
  • брашно - за овалване
  • картофи - 400 г
  • вегета - 2 с.л.
  • краве масло - бучка + допълнително
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези кюфтенца по цариградски каймата приготвих от предната вечер. Смилат ми в магазина 200 г свински гърди и 200 г телешко.

Слагам сол, 1 глава ситно нарязан лук, черен пипер, кимион, чубрица и малко нарязан магданоз. Омесих хубаво, завих във фолио и оставих в хладилника.

Късах топчета, овалвах в брашно и пържих кюфтенца.

Сварих обелени и нарязани картофи във вода, колкото да ги покрие, и 2 лъжици вегета.

В края на варенето добавих бучка масло. Намачках с преса за картофи.

Сложих кюфтенцата върху пюрето и полях с препържено масло с червен пипер.

Насладете се на моето предложение за кюфтенца по Цариградски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: