Начин на приготвяне
Ще ви трябва тавичка с размери 20 см диаметър.
Приготвяне:
Жълтъците и белтъците се разделят. Към жълтъците се прибавят вдички останали продукти и се разбива. Става гъстичко, така трябва да е.
Белтъците се разбиват на сняг. След това се прибавят на части към сместа с жълтъците. Бърка се с шпатула. Получава се пухкава смес. Разделете сместа на 2 равни части, от които да изпечете два отделни блата за торта. Или изпечете наведнъж и после разрежете.
Тавата се покрива с хартия за печене. Намажете хартията с малко масло. Сместа за тортения блата се изсипва в тавичката. Пече се в предварително загрята фурна на 180 °C за около 25 минути.
Всеки блат сиропирайте с малко бадемово или друго мляко.
За крема разбийте течната сметана с ванилията и подсладителя до получаването на гъст крем. Добавете и маскарпонето и разбъркайте добре..
Накрая сглобете кето тортата, като редувате блат с крем. Украсете по ваш вкус.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия.