Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Лимецов хляб със семена и мед

Лимецов хляб със семена и мед

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Лимецов хляб със семена и мед
Снимка: Мария Божилова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
110 мин.
Порции
10
"Лимецов хляб със семена и мед, който да сложите на масата за днешната вечеря."

Необходими Продукти

  • лимецово брашно - 1 кг
  • масло - 4 с.л.
  • мед - 6 с.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • суха мая - 22 г
  • топла вода - 3 ч.ч.
  • семена - 1 ч.ч. микс
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се изсипва в малка купа.

Прибавя се захарта и 2 щипки брашно.

Залива се с 1/2 ч.ч. топла вода.

Разбърква се много добре и се оставя да шупне за 20 мин.

Маслото се разтопява до течно състояние.

Лимецовото брашно се изсипва в купа, в която ще се меси.

Прибавя се солта и се разбърква много добре.

В средата се прави кладенче, в което се изсипва шупналата мая.

Прибавя се медът, разтопеното масло и останалата топла вода.

Замесва се тесто, след което се прибавят семената.

Замесва се много добре със семената.

Оставя се да втаса на топло, покрито с кърпа.

След като тестото втаса, се размесва още веднъж и се оставя да втаса 20 мин.

Втасалото тесто се слага във форма за хляб върху хартия за печене.

Пече се лимецовият хляб 40 мин в предварително загрята фурна на 180 °C на вентилатор.

Лимецов хляб със семена и мед, който да сложите на масата за днешната вечеря.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: