Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Солен пай с кайма и кашкавал

Солен пай с кайма и кашкавал

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Солен пай с кайма и кашкавал
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Много ще ви се услади този солен пай"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 150 г
  • картофи - 700 г
  • лук - 1 глава
  • кайма - 500 г смес
  • босилек - на вкус
  • брашно - 1 с.л
  • бульон - 1 ч.ч. месен
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите обелете и нарежете. Сложете в тенджера със солена вода и варете до омекването им.

Затоплете олиото и запържете накълцания лук до омекване. Добавете каймата, разбъркайте да стане на трохи. Посолете и добавете черен пипер и босилек.

Добавете доматеното пюре, брашното и бульона, разбъркайте до сгъстяване.

Сипете водата от картофите, оставяйки 100 мл. Пасирайте. Добавете кашкавала, настърган, както и черен пипер.

Сглобете соления пай. Сипете каймата, после картофеното пюре, загладете.

Печете пая с кайма на 180 градуса до готовност.

Соленият пай с кайма и кашкавал е готов!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: