Начин на приготвяне
Измийте, подсушете пуешките бутчета и ги натрийте с черен пипер. Запечатайте в зехтина, докато станат златисти от всички страни, след това ги извадете в чиния и оставете настрани.
В същата мазнина сложете маслото и когато се разтопи, добавете зеленчуците нарязани на кубчета. Запържете ги и след това задушете с виното.
Върнете месото, покрийте с вода и варете на бавен огън около 1 час и 20 минути или докато пуешкото започне да се отделя от кокала. Извадете го и обезкостете, а зеленчуците пасирайте на гладък крем.
Овкусете със сол и по желание разредете с малко вода или зеленчуков бульон. Може да сложите и сметана.
Накрая направете ориза: Сварете го във вода (според указанията на пакета), в която сте сложили настъргания джинджифил, лимоновата трева и солта.
Сервирайте ястието, като във всяка чиния/порция слагате по един черпак от соса, а върху него ориза, оформен в ринг. Накъсаното пуешко месо разпределете отстрани и поръсете със сушени листа кориандър.
Много вкусно пуешко с ориз Басмати и сос!
Добър апетит!