Забалионе

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Забалионе1 / 2
30/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр. жълтъците
  • захар - 1/3 ч.ч.
  • савоярди - 1/2 ч.ч. сухо Марсала
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Налейте вода до половината на тигана и я сложете да заври. Разбийте жълтъците със захарта в голяма купа.

Сложете купата над тигана и поръсете с Марсала, като леко разклащатe купата, докато сместа се сгъсти и увеличи обема си.

Отстранете купата от водата. Изсипете забалионето в 6 чаши и сервирайте веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
45
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мариела Христова
Мариела Христова
Вкусно, страхотна рецепта.
10.01.2016 08:45