Начин на приготвяне
Нарежете всички видове месо на парчета по около 100 г и ги посолете. Оставете ги да престоят на хладно 24 часа, след което ги оставете върху наклонена повърхност или в гевгир, за да се отдели водата.
Месото се смила в месомелачка. Най-отдолу се разстила дивечовото месо, отгоре се слагат двата вида свинско и се завършва с накълцаната сланина. След това сместа се посипва с подправките и се оставя на хладно в продължение на три дни.
Узрялата кайма се прехвърля в подходящ дълбок съд. Добавят се яйцата, ситно нарязаният лук, наситненият магданоз и люта чушка. Продуктите се овкусяват с подправките. От получената смес оформяме кюфтета, които трябва да оставим да починат поне 2 часа.
Кюфтетата се пекат до готовност на скара, която предварително сме намазали обилно със сланина. Може да се подредят в тава и да се опекат във фурна.
Коментари