Начин на приготвяне
Загрейте олиото и част от маслото в дълбока тенджера. Запържете в мазнината ситно накълцаните лук, моркови и целина.
След като хубаво омекнат, сложете наситнения чесън и запържете за няколко секунди. Посолете на вкус.
Налейте бульона и когато заври, сложете картофите, нарязани на малки кубчета. Варете 15 минути на умерен огън.
През това време измийте и разчленете броколите на розички. След като изминат 15-те минути, сложете броколите в супата и ако е нужно, долейте малко бульон или вода.
Варете около 10 минути, а междувременно пригответе сос Бешамел, който в случая ще служи за застройка на супата. Странно, но пък много интересно и сполучливо.
В малка касеролка разтопете останалото масло, сложете и лъжица олио за всеки случай, за да не загаря. Сипете наведнъж брашното и бъркайте, да се запържи и замирише приятно. Налейте млякото, посолете и разбивайте с телена бъркалка, за да предотвратите образуването на бучки. Варете соса до сгъстяване и накрая добавете сметаната, като отново разбиете добре.
Налейте така приготвения пухкав Бешамел в супата при непрестанно разбъркване с дървена лъжица.
Всичко трябва да се слее идеално и гъстата супичка да стане кремообразна. Подръжте я още малко на котлона, сложете настърганото сирене чедър и бъркайте, за да се разтопи.
Дръпнете от огъня и сервирайте американската супа с броколи и Чедър.
Добър апетит!