Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони с чери домати и моцарела

Макарони с чери домати и моцарела

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Макарони с чери домати и моцарела2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • макарони - 400 г
  • чери домати - 200 г
  • моцарела - 125 г, настъргана
  • магданоз - 6 стръка
  • зехтин - 2 с.л.
  • пармезан - 50 г, настърган
  • чесън - 2 скилидки, счукан
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 180 градуса. Чери доматите се измиват и разполовяват. Поставят се в намазана със зехтин тавичка и се пекат при температура за около 10 минути. Изваждат се и се оставят настрани.

Макароните се сваряват във вряща подсолена вода според указанията на опаковката. Изважда се, изплакват се със студена вода и се отцеждат.

Зехтинът се загрява и чесънът се задушава вътре докато омекне. След това към него се прибавят пастата, ситно нарязаният магданоз, чери доматите, моцарелата и подправките.

Разбърква се, докато сиренето се разтопи напълно. Накрая се добавя пармезанът и отново се разбърква.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: