Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Миди с бяло вино и домати

Миди с бяло вино и домати

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Миди с бяло вино и домати2 / 2
02/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • миди - 2.5 кг
  • бяло вино - 125 мл
  • зехтин - 125 мл
  • лук - 1 бр. червен
  • чесън - 2 скилидки
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • домати - 5 бр.
  • лук - 4 стръка зелен
  • кориандър - 2 с.л. пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изплакнете мидите под течаща вода и ги сложете в купа с подсолена студена вода за около 2 часа. След това отново ги измийте и ги прецедете. Сложете ги в тиган с виното.

Покрийте и оставете да заври, след което намалете огъня. Мидите трябва да покъкрят около 5 минути, за да се отворят. После ги прецедете и изхвърлете течността.

В същия тиган загрявате 1 с.л. от зехтина и запържвате червения лук и чесъна, докато станат леко кафяви. Прибавяте смес от лимоновия сок, оцета и останалия зехтин. Разбърквайте още 2 минути, за да се сгъсти сместа.

След това върнете мидите в тигана заедно с доматите, зеления лук и кориандъра. Внимателно разбъркайте и подправете на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: