Чеснови скариди с артишок

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
769
793
2k
26/05/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 728
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, махнете черупките на скаридите и ги почистете, но оставете опашките. След това ги смесете с чесъна, лютата чушка и половината зехтин.

Пригответе дресинга, като за целта разбъркате всички продукти в буркан и го разклатите добре.

Почистете артишоците под студена вода и ги разполовете на дължина. Разбъркайте ги с останалия зехтин и ги изпечете на предварително загрят и намаслен грил или барбекю.

През това време нарежете чушките на четвъртини и отстранете семките и ципите. Тях също ги изпечете, докато омекнат и ги обелете.

На същия грил изпечете и скаридите, докато променят цвета си. След това ги сложете в купа, заедно с артишока и чушките, руколата и дресинга.

Разбъркайте добре и поднесете.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар