Начин на приготвяне
Картофите се сваряват, без да се белят. След като изстинат малко, се обелват и се намачкват на пюре. Добавя се пармезанът, нарязаният на ситно салам, солта, черният пипер и 2 яйца.
Всичко се разбърква добре и се оставя да се охлади. Оформят се кюфтенца от тази смес, като в средата на всяко кюфтенце се слага парченце моцарела. Всяко кюфтенце се обвива с прозрачно фолио, за да се стегне.
Останалите яйца се смесват със сол и черен пипер. Отстранява се фолиото и фаготините се потапят в яйцата, а след това в галетата и се пържат в загрята мазнина до златисто.
Оставят се да се отцедят на хартия, пекат се 10 минути в загрята на 200 градуса фурна и се сервират горещи.
Коментари