Начин на приготвяне
В каничка се измерва 125 милилитра топла вода. Добавят се маята и захарта. Оставя се да шупне.
В голяма купа се пресява брашното. Прави се кладенче. Сипва се олиото и се добавя солта.
Добавя се сместа от каничката. Замесва се меко тесто.
Оставя се за около час на топло.
Подготвя е плънката. Чушката се измива и почиства. Нарязва се на ивички.
Лукът се почиства и измива. Нарязва се на ситно.
В тиган се слага олио да загрее. Чушката и лукът се пържат. Котлонът се изключва.
Пушеното и рулцата от раци се режат на ситно. Киселата краставичка се нарязва на ситно. Сиренето се натрошава. Топеното сирене се нарязва на ситно. Всички продукти се добавят в тигана. Слага се малко сол и се разбърква.
Тестото се разделя на 6 равни части. Всяка от тях се прави на топче и се разточва в кръг. По средата се слага 1/6 от плънката. Завива се топче.
Пълнените хлебчета се нареждат в намазнена караванка.
Повтаря се с останалите 5 солени фаготини. Намазват се с олио. Фурната се загрява. Пекат се до готовност.