Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Хрупкави хлебчета

Хрупкави хлебчета

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Хрупкави хлебчета1 / 2
27/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
20 бр.
"Семейството ни обожава, когато на масата има домашно приготвени хрупкави кифлички"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 гр.
  • мая - прясна 40 гр.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар
  • бекон - 100 гр.
  • кашкавал - 100 гр.
  • домати - 2 бр.
  • мащерка - 2 ч.л.
  • риган - 2 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошавате маята в брашното, разбърквате 6 с. л. вода. Оставяте да бухне за 10 минути.

Добавяте сол, захар, 200 мл топла вода, омесвате тестото и оставяте за 15 минути да втаса.

Бекона накълцвате на дребно, кашкавала настъргвате, доматите обелвате, махате семките и нарязвате на дребни парченца. Добавяте всички продукти плюс подправките в тестото и омесвате отново. Оставяте да втаса за 15 минути.

Разделяте на 20 порции и оформяте еднакви топчета.

Постилате дъното на тавичката с хартия за печене, поставяте топчетата и оставяте да починат за 10 минути.

Намазвате със зехтина и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути, докато станат златисти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
57
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ева Тодорова
Ева Тодорова
Страхотни и неустоими са!!!Прекрасни!!!!! :)
10.08.2014 17:48
ivelina
ivelina
Нямам думи Христина страхотни са..
07.07.2013 23:33
1
Ivanka
Ivanka
Хлеблетата са великолепни, Христина. Приличат на миниатюрни пици. Поздравления за рецептата.
26.03.2011 18:25
1