Начин на приготвяне
Натрошавате маята в брашното, разбърквате 6 с. л. вода. Оставяте да бухне за 10 минути.
Добавяте сол, захар, 200 мл топла вода, омесвате тестото и оставяте за 15 минути да втаса.
Бекона накълцвате на дребно, кашкавала настъргвате, доматите обелвате, махате семките и нарязвате на дребни парченца. Добавяте всички продукти плюс подправките в тестото и омесвате отново. Оставяте да втаса за 15 минути.
Разделяте на 20 порции и оформяте еднакви топчета.
Постилате дъното на тавичката с хартия за печене, поставяте топчетата и оставяте да починат за 10 минути.
Намазвате със зехтина и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути, докато станат златисти.
Коментари