Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Супа с леща, гъби и босилекови топчета

Супа с леща, гъби и босилекови топчета

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Супа с леща, гъби и босилекови топчета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • леща - 1 ч.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 150 г
  • лук - 1 глава, ситно нарязан
  • чесън - 4 скилидки, счукан
  • сол
  • За босилековите топчета
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 100 г
  • босилек - 1 връзка
  • вода - 2 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете лещата в подсолена вода заедно с лука, моркова и гъбите. Поръсете с олио и посолете. Когато лещата поомекне се прибавя и счукания чесън.

През това време смесете брашното с яйцата и нарязания на ситно босилек. Посолете и разбъркайте добре.

С помощта на две лъжици оформете топчета. Първо с едната лъжица се загребва част от сместа. После тази смес се прехвърля последователно от едната лъжица в другата, докато се оформи топче.

Сложете топчетата във вряща вода и гответе докато изплуват на повърхността. Тогава изсипете вътре лещата, лука, морковите и гъбите и варете още няколко минути на слаб огън.

Сервирайте супата докато е топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: