Начин на приготвяне
Сложете в купа маслото и захарта и разбийте до гладко кремче. Прибавяйте яйцата едно по едно до пълното им усвояване.
Добавете млякото, намачканите банани с лимоновия сок, солта, брашното и содата или бакпулвер. Този път съм използвала пълнозърнесто брашно от ръж.
Разбийте за кратко, достатъчно за да получите хомогенна смес.
Накрая сложете накълцаните орехи и разбъркайте леко с дървена лъжица.
Прехвърлете сместа за банановият хляб в правоъгълна форма за кейк или хляб за сандвичи. Тя предварително трябва да бъде намазана с масло и поръсена с кафява захар и брашно. Загладете отгоре и пъхнете в загрята на 180 °C фурна с вентилатор.
Печете вкусния класически бананов хляб около 45-50 минути или докато хубаво бухне и стане златист. Провете с клечка като я боднете във вътрешността, ако излезе суха и чиста, печивото е готово.
Изчакайте 5-8 минути, след което извадете сладкия хляб от формата и оставете да изстине преди да нарежете.
* Аз този път не дочаках да изстине и побързах да нарежа, защото нямах търпение, но вие не правете така :))
Сервирайте пълнозърнест бананов хляб с орехи с топка сладолед, заквасена сметана или просто така с чаша ароматно кафе.
Да ви е сладко!