Боровинково тирамису

Teodora CekovaTeodora CekovaНовак769
11/05/2014
Приготвяне35 мин.
Общо35 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 952
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе крема, като отделите белтъците от жълтъците на яйцата. Разбийте жълтъците с пудрата захар в голяма купа с помощта на миксер. Към сместа прибавете маскарпонето и разбъркайте с лъжица. Прибавете сладкото от боровинки.

В друга купа се разбийте белтъците на сняг. Прибавете ги към крема с помощта на лъжица и разбъркайте отново.

В малка купа сипете прясното мляко и ликьорът от касис и разбъркайте. Потопете всяка бишкота и от двете страни в сиропа. След това ги наредете на дъното на тава. Върху тях сипете крема и внимателно го загладете.

Наредете втори слой напоени бишкоти и отново покрийте с крем. Наредете още няколко слоя докато свършат продуктите. Трябва да завършите с крем.

Покрийте десерта с фолио и го оставете и се оставя в хладилника за едно денонощие.

Сервирайте го, украсен със сладко от боровинки или поръсен с какао.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар