Печено пиле с наденица

05/06/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
"С наденица ли казахме? Вадете молив и лист и записвайте - освен наденицата ще сложим в пилето салам чирозо, бадеми и подправки, както и цялата си любов "
Приготвяне35 мин.
Готвене90 мин.
Общо125 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 118
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо разтапяте маслото в малък тиган и към него добавяте лука и наденицата. Разбърквайте, докато омекне лукът, след което ги охладете за 10 минути и в по-голяма купа ги смесете с галетата, сиренето, разбитото яйце, магданоза, ядките и овкусете.

Предварително трябва да включите фурната на 200 градуса.
Измийте пилето под студена вода и след това попийте водата с абсорбираща хартия, отвън и отвътре. Краищата на крилцата отрежете и направете дупка във врата. Напълнете пилето с готовата смес и придърпайте кожата, за да затворите отвора с клечки за зъби.

Завържете краката на пилето заедно с кухненски конец. Намажете пилето с останалото масло и заедно с лимоните в съд за печене. Овкусете ги и сложете да се изпекат за около 1.5 ч. или докато пилето е готово.

През това време пригответе салатата, като за целта смесите всички необходими продукти в голяма купа. Поднесете пилето с пълнеж заедно с резенче лимон и салата.
подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар