Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица Вегетариана

Пица Вегетариана

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Пица Вегетариана
Снимка: Juliya
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Пица Вегетариана с песто, печурки и червен лук е просто толкова вкусна, че никаква липса на месо няма да усетите"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • зехтин - 1 с.л. екстра върджин
  • брашно - 1.5 ч.ч.
  • захар - 1/2 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • суха мая - 1 ч.л.
  • за плънката
  • сос песто - 3 с.л.
  • печурки - 250 г
  • моцарела - общо около 200 г, Чедър и пармезан
  • червен лук - 1 глава
  • риган - 1/2 ч.л. сушен
  • босилек - 1/2 ч.л. сушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пица Вегетариана с песто, печурки и червен лук.

Замесваме от брашното, водата, зехтина, захарта, солта и сухата мая меко тесто и го оставяме на топло място за един час (може да използвате хлебопекарна).

През това време приготвяме плънката.

Нарязваме печурките на филийки и ги готвим в тигана без капак за около 20 минути, докато се изпари течността.

Червеният лук нарязваме на тънките ивици, а сиренета настъргваме на едро ренде.

Готовото тесто разточваме и намазваме повърхността с Пестото.

Равномерно разпределяме гъбите, сиренета и подправките.

Най-отгоре подреждаме червения лук.

Вегетарианската пица се пече в предварително загрята фурна на 230 °C за около 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Irena
Irena
Вкусно!
22.04.2023 21:51