Начин на приготвяне
Пица Вегетариана с песто, печурки и червен лук.
Замесваме от брашното, водата, зехтина, захарта, солта и сухата мая меко тесто и го оставяме на топло място за един час (може да използвате хлебопекарна).
През това време приготвяме плънката.
Нарязваме печурките на филийки и ги готвим в тигана без капак за около 20 минути, докато се изпари течността.
Червеният лук нарязваме на тънките ивици, а сиренета настъргваме на едро ренде.
Готовото тесто разточваме и намазваме повърхността с Пестото.
Равномерно разпределяме гъбите, сиренета и подправките.
Най-отгоре подреждаме червения лук.
Вегетарианската пица се пече в предварително загрята фурна на 230 °C за около 15 минути.
Коментари