Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с патладжан и кайма

Лазаня с патладжан и кайма

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Лазаня с патладжан и кайма2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Вкусна лазаня с патладжан и кайма - ароматна, засищаща и неустоима!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • телешка кайма - 200 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 200 г от консерва, на кубчета
  • кори за лазаня - 6 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • сушен босилек
  • олио - 2 с.л.
  • пармезан - 50 г
  • за Бешамела
  • краве масло - 40 г
  • брашно - 40 г
  • прясно мляко - 400 мл
  • индийско орехче - 1/2 ч.л. на прах
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука нарязваме на ситно, настъргваме морковите, обелваме патладжана и го нарязваме на кубчета. В дълбок тиган сипваме олиото и пържим лука и морковите, прибавяме патладжана и каймата.

Задушаваме, разбърквайки от време на време, и добавяме доматите на кубчета, босилека, солта и черния пипер. Оставяме да се готви.

Междувременно приготвяме Бешамела. Слагаме в тиган маслото, след като се разтопи добавяме брашното и след минута добавяме на части млякото, като не спираме да бъркаме. След това солта, черния пипер и индийското орехче и варим до сгъстяване.

Когато каймата със зеленчуците и Бешамелът са готови, сглобяваме лазанята.

На дъното на подходящ съд за печене слагаме малко сос Бешамел, върху него подреждаме кори лазаня, след това сместа от кайма и патладжан. И така до приключване на продуктите.

Върху най-горния слой изсипваме около 2 с.л. от сместа и накрая соса Бешамел. Покриваме с алуминиево фолио и печем лазанята с кайма в загрята фурна на 190 градуса около 25 минути, след това махваме фолиото и печем още 15 минути.

Изваждаме лазанята с патладжана и кайма от фурната, охлаждаме за 15 минути и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: