Начин на приготвяне
От посочените продукти омесете тесто за хлебчетата. Нарочно в него има повече олио, защото така стават по-меки и по-подходящи за сандвичи. Колкото до маята, не е нужно да я разтваряте предварително, просто я натрошете към брашното.
От полученото гладко тесто оформете 4 или 5 топчета и ги сложете на разстояние във тавичка, покрита с хартия за печене. Оставете да втасат, докато хубаво бухнат -30-40 минути.
Изпечете малките питки на 190 °C в предварително загрята фурна. Оставете да изстинат.
За пълнежа на вкусните студени сандвичи смесете накълцания магданоз със пресования чесън, малко сол и зехтин.
Разполовете всяко хлебче и намажете едната половинка със тази свежа смес. Другата половинка намажете със крема сирене.
Сложете тънки филенца от пушената сьомга, различни свежи салатени листа и нарязани чери доматки.
Затворете студените сандвичи със сьомга и домашни хлебчета и поднесете. Много са вкусни!