Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ориз на фурна»Ориз с гъби, сметана и куркума

Ориз с гъби, сметана и куркума

ТатянаТатяна
Новак
2113
Ориз с гъби, сметана и куркума3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Лесно, вкусно и много ароматно с цялата комбинация от ориз с гъби, сметана и куркума"

Необходими Продукти

  • ориз - 250 г
  • сметана - 250 мл
  • печурки - 300 гр
  • пилешки бульон - 750 мл
  • олио - 60 мл
  • кромид - 1/2
  • чесън - 3 скилидки
  • риган - 1 ч.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • куркума - 1/2 с.л.
  • черен пипер
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме гъбите в олио до готовност и отделяме настрана. Загряваме останалото олио в тиган и запържваме ситно нарязаните кромид и чесън за кратко.

Добавяме ориза и го пържим, докато стане прозрачен. Прибавяме готовите гъби, 500 мл от пилешкия бульон и сметаната.

Поръсваме с подправките – риган, черен пипер, куркума и соев сос. Оставяме на огъня за 5-6 минути. Изсипваме ястието в дълбока тава и добавяме останалия бульон – 250мл.

Печем ориза с гъби в предварително загрята фурна до готовност.

Препоръчително е ястието да не се изсушава за дълго във фурната.

По желание настъргваме кашкавал върху ориза с гъби, сметана и куркума.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: