Сладолед фламбе

Нина НордНина Норд
Джедай
13/05/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо751
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • сладолед - 300 г
  • ликьор - 50 мл
  • кокосови стърготини - 300 г
  • яйца - 6 бр. (само белтъци)
  • захар - 2 с.л.
  • пудра захар - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се кокосовите стърготини, разбитите на сняг белтъци, захарта и пудрата захар. Полученото тесто се разделя на 4 части и всяка от тях се разточва. Корите се пекат в тава, постлана с хартия за печене 7-8 минути на 180 градуса.

Докато тестото е все още еластично, се завива като фуния. Оставя се да се охлади. Във всяка фуния се слагат по две топки сладолед. Ликьорът се излива в тиган и се запалва. След като огънят изгасне, сладоледът се залива с ликьора.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар