Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско варено»Свински джолан с картофи и гъби в тенджера под налягане

Свински джолан с картофи и гъби в тенджера под налягане

Niki ZhelyazkovaNiki Zhelyazkova
Чирак
84734453
Свински джолан с картофи и гъби в тенджера под налягане5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Вадете тенджерата под налягане - става великолепно и много вкусно ястие този свински джолан с картофи и гъби"

Необходими Продукти

  • джолан - 1.4 кг
  • гъби - 250 г
  • картофи - 7
  • пиперки - 1 бр. по избор за цвят
  • чесън - 1 гл.
  • лук - 2 гл.
  • олио - 3 с.л. за задушаване на зеленчуците
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • черен пипер - 1 ч.л. млян и на зърна, чубрица, соев сос, сол
  • бульон - кубче
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бахар - 2 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските джолани запечатвам в олиото. Изваждам го от тенджерата и в нея сипвам нарязаните зеленчуци ( лук, гъби, чесън, пиперка) без картофите.

Задушавам ги леко да сменят цвета си. Сипвам и част от подправките, разбърквам.

Добавям в тенджерата и джолана, около него смесените с едро нарязаните картофи и задушените зеленчуци.

Подправям още малко с останалите подправки. Наливам виното и водата. Поръсвам със сол и черния пипер.

Затварям с капака и след сигнала готвя свинското с картофи още 35 минути на среден огън.

Става великолепно и много вкусно ястие този свински джолан с картофи и гъби!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: