Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бирени мезета»Свински език в тенджера под налягане

Свински език в тенджера под налягане

Свински език в тенджера под налягане
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Страхотно мезе за приятели, лесно приготвено в тенджера под налягане"

Необходими Продукти

  • свински език - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 - 2 стръка
  • магданоз - 1 - 2 корени
  • черен пипер - 10 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • магданоз - няколко клонки
  • сол - 1 с.л
  • шарена сол - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре свинския език и го поставяме в тенджерата под налягане. Сипваме 2 литра вода и оставяме да заври.

Отваряме тенджерата, прецеждаме бульона и добавяме главите лука цели, корените магданоз, целината, дафиновия лист и черния пипер. Прибавяме и солта.

Затваряме тенджерата и слагаме отново на котлона на силен огън.

След като започне да “съска”, намаляваме котлона и варим 40 минути. След като е готов го нарязваме на филийки.

Подреждаме в чиния поръсваме с шарената сол и поднасяме биреното мезе.

Свинският език в тенджера под налягане е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
става наистина много добре и много вкусен
12.07.2022 18:46
1
1
Покажи всички подкоментари