Начин на приготвяне
Приготвя се марината от изброените продукти.
Месото се измива, подсушава и нарязва на парчета около 2 см.
В подходящ съд се подреждат и заливат с готовата марината за пилешко.
Прибират се в хладилника за няколко часа, да си поемат подправките.
В тавичка, която е подходяща за вашия фрайър, се слага 1 с.л олио.
Всяко парче месо се потапя в разбитите яйца, след това се овалва в смес от царевично брашно и галета и се подреждат в тавичката.
Отгоре се поръсват леко с 2 с.л олио.
Пекат се панираните пилешки хапки за 15 минути на 190°C, като посредата на времето се обръщат, за да се запекат еднакво от всички страни.
Поднасят се с млечен сос или по ваше желание пилешките панирани хапки.
P.S. Моят еър фрайър е Tefal XXL.
Коментари
кой еър фрайър използвате?