Начин на приготвяне
В дълбока купа се счукват яйцата, прибавя се захарта и ванилията, разбива се с миксер и постепенно се прибавя хладка вода, докато сместа стане на бял крем.
Прибавят се олиото и сокът на един портокал, разбъркваме хубаво, после се смесват всички сухи съставки - какао, орехи, кората на портокала, пресято брашно и бакпулвер. Разбърква се бавно с дървена лъжица.
Намазваме формата за кекс с масло или олио и поръсваме с малко брашно.
Кексът се пече в предварително загрята фурна на 175 градуса за около 45 минути (може и малко повече) според вашата фурна, контролирайте с клечка.
Отгоре разтопяваме един шоколад на водна баня и поръсваме с шамфъстък.
Кексът на баба Цеца е готов.