Начин на приготвяне
За тези пухкави кифлички със сирене прясното мляко се затопля и към него се добавят маята, захарта и брашното.
Оставят се около 20 минути, да се активира.
Двете цели яйца и двата белтъка се разбиват със солта, добавя се захарта, киселото мляко, олиото и активирана смес с маята.
Пресява се и се добавя брашното. Омесва се меко, еластично и нелепнещо тесто, което се намазва с олио и се покрива с фолио за час, докато втаса.
Тестото се разделя на 5 топки, разточва се на кора и се режат на 8 триъгълника.
От широката част се слага сиренето и се навива на кифлички.
Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене, намазват се с жълтък и се поръсват със сусам.
Не се оставят да втасват още веднъж!
Пекат се на веднага след оформянето на 180°C в загрята фурна до готовност.