Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Пилешка супа с картофени ньоки

Пилешка супа с картофени ньоки

Пилешка супа с картофени ньоки3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Сервирайте пилешка супа с картофени ньоки топла и се насладете."

Необходими Продукти

  • краве масло - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • пилешки бутчета - 300 г месо или др.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • селъри - 1 стрък
  • чесън - 2 скилидки
  • брашно - 2 с.л.
  • пилешки бульон - 6 ч.ч.
  • сушена мащерка - 1/2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • картофени ньоки - 400 г
  • спанак - 100 г
  • готварска сметана - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера загрейте зехтина и кравето масло на средно висока температура. Добавете предварително нарязаното пилешко месо.

Аз използвах месо от пилешки бутчета. Разбъркайте, докато са почти готови и тогава добавете нарязаните на дребно, лук, моркови и целина.

Готви се, докато лукът стане прозрачен, след което се добавят счуканите скилидки чесън.

Добавете брашното разтворено в малко вода към пилешкото и зеленчуците, и разбъркайте за няколко минути, за да се премахне вкуса на сурово брашно.

След това в тенджерата налейте пилешкият бульон (топъл). След като супата заври, овкусете със сол и суха мащерка. Прибавете картофените ньоки и оставете пилешката супа да къкри на котлона около десет минути.

Накрая нарежете пресният спанак и го добавете към супата. Разбъркайте, докато спанакът омекне и налейте сметаната. Сервирайте супата със спанак топла и се насладете.

Бележка: В оригиналната рецепта за пилешка супа с картофени ньоки количеството на брашното и сметаната е двойно и самата супа е двойно по гъста.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Людмила
Людмила
Много апетитна!
02.04.2023 16:29
1
Покажи всички подкоментари