Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печени пилешки бутчета с боб

Печени пилешки бутчета с боб

Печени пилешки бутчета с боб
Снимка: Боряна Атанасова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Печени пилешки бутчета с боб - една непретенциозна бабина гозба, която да сервирате с пухкав хляб."

Необходими Продукти

  • боб - 1 буркан, сварен, от 500 г
  • пилешки бутчета - 2 и 1/2 бр.
  • бира - 100 мл
  • домати - 1/2 ч.ч. от консерва
  • горчица - 1 - 2 ч.л.
  • чубрица
  • риган
  • целина
  • джоджен
  • девесил
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава за печене подреждам почистените и измити пилешки бутчета, овкусявам ги с подправките и горчицата (без джоджен и девесила).

Наливам бирата и слагам във фурната на 220 градуса до готовност, като от време на време поливам бутчетата със соса от тавата.

Ако е нужно, доливам малко вода или бира, за да има достатъчно сосче.

След като са почти готови, добавям боба в тавата, слагам доматите, разбърквам и овкусявам с джоджен и девесил. Ако е нужно, посолявам и наливам вода.

Връщам обратно във фурната и запичам за още десетина минути боба с пилешко.

Печени пилешки бутчета с боб сервираме с ръжен хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: