Начин на приготвяне
Нарежете зеленият лук и чесънът на дребно и ги служете да се задушат в загрято олио.
Разбъркайте на няколко пъти и добавете почистените и нарязани на филийки гъби.
Гответе пет минути, след което прибавете нарязаните пресни картофи.
Разбъркайте и малко след това сложете в тенджерата червения пипер, доматите и нарязаните пресни подправки.
Налейте вода, колкото да покрие зеленчуците, и овкусете картофената яхния със сол.
Постната пролетна яхния се оставя да къкри на тих огън, докато се сварят картофите.
Малко преди готовност се слага почистеният спанак.
Яхнията с гъби се оставя да се готви за още пет минути.
Сервирайте постна пролетна яхния с картофи и гъби с любимия си селски хляб и се усмихнете :)