Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Постна пролетна яхния с картофи и гъби

Постна пролетна яхния с картофи и гъби

Постна пролетна яхния с картофи и гъби
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Сервирайте постна пролетна яхния с картофи и гъби с любимия си селски хляб и се усмихнете"

Необходими Продукти

  • зелен лук - 1 връзка
  • пресен чесън - 1 стрък
  • олио - 5 с.л.
  • гъби - 200 г
  • пресни картофи - 800 г
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • домати - 1/2 ч.ч. пасирани
  • джоджен - 3 стръка пресен
  • копър - 3 стръка пресен
  • спанак - 1 шепа
  • сол
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зеленият лук и чесънът на дребно и ги служете да се задушат в загрято олио.

Разбъркайте на няколко пъти и добавете почистените и нарязани на филийки гъби.

Гответе пет минути, след което прибавете нарязаните пресни картофи.

Разбъркайте и малко след това сложете в тенджерата червения пипер, доматите и нарязаните пресни подправки.

Налейте вода, колкото да покрие зеленчуците, и овкусете картофената яхния със сол.

Постната пролетна яхния се оставя да къкри на тих огън, докато се сварят картофите.

Малко преди готовност се слага почистеният спанак.

Яхнията с гъби се оставя да се готви за още пет минути.

Сервирайте постна пролетна яхния с картофи и гъби с любимия си селски хляб и се усмихнете :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: