Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Елда със свинско месо

Елда със свинско месо

ВаняВаня
Чирак
11830941
Елда със свинско месо
Снимка: Ваня
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • месо - 600 г, свинско
  • елда - 1 1/2 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • вода - 1 1/2 - 2 л
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 20 г
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л., смлян
  • дафинов лист - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на средно големи парчета. Запържва се в тиган с предварително загрято олио. Обработва се на силен огън до получаване на златиста коричка. Целта е да се запечатат соковете на месото.

Лукът се нарязва на кубчета и се запържва в малко олио. Заедно с месото се прехвърля в тенджера. Добавят се сол, черен пипер и дафинов лист. Сипва се вода. Трябва да е два пръста над продуктите.

Вари се на бавен огън 1 1/2 - 2 часа. Елдата се слага в сух тиган и се запича на котлона, като се разбърква непрекъснато. Добавя се към месото. Сипва се още малко вода, за да стане отново два пръста над продуктите. Вари се още 20-30 минути.

Ако е необходимо, се добавя още сол. Към готовата каша се добавя масло, разбърква се и се похлупва. Тенджерата се увива в одеяло и се оставя да престои още 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: