Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Кекс»Украински кекс със заешко месо

Украински кекс със заешко месо

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Украински кекс със заешко месо1 / 2
23/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1 кг
  • сметана - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • хляб - 4 филии бял
  • масло - 2 с.л.
  • печурки - 6 бр. (сварени)
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • бульон - 2 ч.ч. гъбен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на ситно. Хлябът се накисва във вода и се отцежда. Месото и хлябът се смесват и се смилат два пъти в месомелачка. Добавя се маслото, сметаната и яйцата и всичко се разбърква.

Всичко се излива в намазана с мазнина форма за кекс и се пече на водна баня около час. Приготвя се гъбен сос, като морковът се настъргва, лукът се реже на ситно и се запържват.

Добавя се брашното и нарязаните на ситно гъби. Добавя се сол, всичко се залива с гъбен бульон и се вари 20 минути. Кексът се реже на парчета и се залива с гъбения сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: