Начин на приготвяне
За тези класически френски сладки бадемите смлях много ситно в робота, смесих с пудрата захар и пресях, трудно минава сместа, но помогнах с ръка.
Разбих белтъка в стъклена купа за 30 секунди, след което добавих на три порции кристалната захар. Разбивах общо 4 минути, докато се получат връхчета.
Добавих боята на прах (имах оранжева), отново разбих за минута.
Пресятата суха смес добавих на три порции, разбърквайки с шпатула общо 4 минути, докато се получи смес с гъстота като тази на бъркана баница, да не тече, а разстила от шпатулата.
Пресипах в еднократен пош с накрайник за макарон (кръгъл отвор). Шприцовах френските макарони върху подложката за макарони и върху хартия за печене (не съм очертавала предварително кръгчета), оставих разстояние едно от друго.
С клечка за зъби изкарах въздуха и разтърсих по плота да се загладят.
Оставих ги за 50 минути да засъхнат, после със сешоара на студено ги обветрих за минута, защото нямах вентилатор под ръка.
Проверих повърхността, не трябва да лепне. Включих фурната на 150°C с вентилатор, когато загря сложих първата доза и по часовник пекох 7 минути, след това отворих вратата на фурната и намалих на 140°C.
Когато чух, че изключи нагревателят, затворих вратата и пекох още 5 минути - общо 12 минути.
Слепих с френските макарони с лешников крем и украсих с гелова боя, с помощта на четка за рисуване.