Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Борш»Украински борш с коприва

Украински борш с коприва

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Украински борш с коприва2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"А напролет да знаете какъв борш правят в Украйна - със свежа коприва"

Необходими Продукти

  • бульон - 800 мл свински
  • коприва - 400 г
  • лапад - 100 г
  • картофи - 4 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • сметана - 50 мл
  • черен пипер - ¼ ч.л.
  • сол - 2 щипки
  • копър - 4 с.л. (нарязан)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се полива с вряла вода и се нарязва на ситно заедно с лапада. Картофите се режат на кубчета. Яйцата се разбиват.

Във врящия бульон се слагат картофите и се сваряват до омекване. Добавя се сол, черен пипер, копривата и лападът.

Варят се десетина минути. Добавят се яйцата, супата се кипва за минута и се сервира със сметана и поръсена с копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: