Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Печено агнешко месо по кримски

Печено агнешко месо по кримски

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Печено агнешко месо по кримски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 600 г
  • ябълки - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • сметана - 200 мл
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • картофи - 500 г
  • стафиди - 50 г
  • червено вино - 20 мл
  • брашно - 200 г
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се реже на едро и се запържва в маслото. Полива се със сметана и с доматено пюре и се задушава 10 минути. Картофите се режат на кубчета и се запържват.

Лукът се реже на шайби и се запържва до златисто. От брашното, яйцето и 20 милилитра вода се замесва тесто. Оставя се да втаса 30 минути и се разточва на 4 тънки кръгова с диаметъра на гювечетата.

В гювечета се слагат нарязаните на кубчета ябълки, месото, пържените картофи и лук. Заливат се със сметановия сос, в който е добавено виното и стафидите. Всяко гювече се покрива с тесто и се пече 10 минути на 220 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: