Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Сарми с агнешко месо по грузински

Сарми с агнешко месо по грузински

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Сарми с агнешко месо по грузински1 / 2
22/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 400 г
  • яйца - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • олио - 30 мл
  • сирене - 100 г
  • сол - 2 щипки
  • лозови листа - 40 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо се смила и се запържва заедно с нарязания на ситно лук.

Добавят се яйцата, солта и всичко се разбърква. Лозовите листа се поливат с вряла вода и се отцеждат.

Във всяко листо се слага от плънката и се завиват плътно.

Нареждат се в дълбок тиган и се запържват. Преместват се в тавичка, поръсват се с настъргано сирене и се пекат 20 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: