Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешко месо с тиквички по гръцки

Агнешко месо с тиквички по гръцки

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Агнешко месо с тиквички по гръцки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 600 гр.
  • тиквички - 600 гр.
  • лук - 2 глави
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 200 гр.
  • магданоз - ½ връзка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме почистеното от ципи агнешко месо на малки парченца.

В тиган със зехтина изпържваме нарязания на ситно лук, прибавяме месото и бъркаме, докато лукът пожълтее.

Обелваме и нарязваме доматите и ги прибавяме към месото.

Прибавяме и смачкания чесън, нарязания магданоз, черен пипер и сол и задушаваме под капак почти до омекване.

Обелваме и нарязваме тиквичките и готвим до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: