Пиле с бира по руски

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Пиле с бира по руски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • бира - 1 ч.ч.
  • олио - 30 мл
  • чесън - 3 скилидки
  • дафинов лист - 1 бр.
  • червен пипер - ½ ч.л.
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се реже на едри парчета. Натърква се със сол и чесън и се оставя за половин час.

Лукът се реже на шайби и се пържи до златисто. В отделен тиган се запържват парчетата пиле до златиста коричка.

Добавя се бирата и се похлупва с капак. Задушава се 15 минути на бавен огън.

Добавя се черният и червеният пипер, дафиновият лист, лукът и солта и се задушава още 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: