Мини тортички с тъмен мед

Нина НордНина НордНовак55
27/05/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо868
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутер тестото се разточва на две кори с дебелина 3 милиметра. Слагат се в тава, напръскана с вода, пробождат се с вилица на няколко места и се пекат 10-15 минути на 200 градуса.

Прави се крем, като жълтъците се смесват с меда и брашното, добавя се врящото мляко на тънка струйка и кремът се вари на слаб огън 5 минути при непрекъснато бъркане.

Като се охлади малко, се добавя маслото, кремът се разбърква и се оставя да се изстуди. Печените кори се режат на квадрати. Върху всеки квадрат се слага от крема, похлупва се с друг квадрат и се поръсва с пудра захар.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар