Руло с боб и бекон

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Руло с боб и бекон1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • бял боб - 400 г
  • бекон - 150 г
  • бутертесто - 500 г
  • лук - 2 глави
  • олио - 2 с.л.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр. (жълтък)
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснатият предварително боб се вари, като първата вода се изхвърля. Бобът се пасира. Лукът се нарязва на ситно и се запържва, смесва се с боба и всичко се смесва в блендер. Добавя се сол.

Тестото се разточва на правоъгълник и върху него се нареждат лентички бекон. Върху тях се разпределя бобовата смес и тестото се свива на руло.

Слага се в тава, намазана с мазнина, и се пече 45 минути на 180 градуса. Пет минути преди да е готово, се намазва със смес от жълтък и мляко. Сервира се студено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: