Руло от кайма и бекон

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Руло от кайма и бекон
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4-5
"Печете до приятен загар, консумирайте с апетит, споделете с приятели!"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 1 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чесън - на прах
  • За пълнеж на рулото
  • шунка - 5 - 6 парчета
  • чедър - 5 - 6 слайса
  • спанак - около 300 г
  • За увиване на рулото
  • бекон - 10 бр. дълги и тънки ленти
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме каймата много добре с продуктите за нея, оставяме в хладилник за около час. Върху правоъгълно парче фолио, разстиламе омесената кайма.

По цялата ѝ повърхност нареждаме първо шунката, върху нея сиренето и накрая разпределяме спанака. Навиваме каймата с помощта на фолиото на стегнато солено руло.

Върху друго парче фолио разстиламе парчетата бекон, поставяме в края рулото от кайма и отново навиваме заедно с бекона.

В подмазана с олио тава поставяме оформеното руло, завиваме с парче фолио и поставяме в предварително нагрята на 250 градуса фурна.

След около 70-80 минути премахваме фолиото и запичаме рулото до приятен загар. Рулото от кайма и бекон е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: