Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Пикантен грузински пай

Пикантен грузински пай

Нина НордНина Норд
Джедай
3062612k
Пикантен грузински пай1 / 2
10/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 150 г
  • маргарин - 100 г
  • захар - 40 г
  • сметана - 1 с.л. заквасена + 100 мл течна
  • сирене - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • извара - 300 г
  • червен пипер - 1 ч.б.
  • червен пипер - лют, на върха на ножа
  • сол - 1 щипка
  • коняк - 1 с.л.
  • репички - 1 връзка
  • домати - 1 бр. (по желание)
  • магданоз - 1 с.л. (нарязан)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното, маргаринът и захарта се смесват така, че да се образуват трохи. Добавя се заквасената сметана и се замесва тесто. Оставя се за 30 минути в хладилник.

Разточва се тънко тесто и се слага в кръгла тава, като се правят стенички от тестото. Оставя се на хладно за 20 минути. Пече се 10 минути на 170 градуса. Яйцата, намачканото сирене, изварата, течната сметана и подправките се смесват.

Добавя се конякът. Всичко се разбърква и се излива върху тестото. Украсява се с кръгчета репички и домати. Пече се 20 минути до златиста коричка. Поръсва се магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
42
32
20
10
Дай твоята оценка: