Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата в купа.
Натрошават се шоколадите на блокчета - с различни видове домашният течен шоколад става по-вкусен, а маслото го нарязваме на кубчета за по лесно разтопяване.
Поставяме ги в съд за водна баня.
След като шоколадът и маслото се разтопят и се получи хомогенна смес, ги смесваме с яйцата. Изсипва се на бавна струя и се разбива бавно, за да е равномерно навсякъде.
Като сме готови със сместа, си приготвяме пет чашки от по 200 мл и в тях изсипваме вече готовия шоколад.
Слагаме фолио и оставяме в хладилника за поне 2-3 часа, за да стегне шоколадът (ако имате това търпение).
След това му се наслаждавате.
Бон Апети с моя домашен течен шоколад с яйца!