Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Течен шоколад»Домашен течен шоколад с яйца

Домашен течен шоколад с яйца

СашкаСашка
Новак
64521
Домашен течен шоколад с яйца
Снимка: Сашка
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Слагаме фолио и оставяме в хладилника за поне 2-3 часа, за да стегне шоколадът ако имате това търпение."

Необходими Продукти

  • шоколада - 500 г различни видове
  • яйца - 6 бр.
  • краве масло - 250 мг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата в купа.

Натрошават се шоколадите на блокчета - с различни видове домашният течен шоколад става по-вкусен, а маслото го нарязваме на кубчета за по лесно разтопяване.

Поставяме ги в съд за водна баня.

След като шоколадът и маслото се разтопят и се получи хомогенна смес, ги смесваме с яйцата. Изсипва се на бавна струя и се разбива бавно, за да е равномерно навсякъде.

Като сме готови със сместа, си приготвяме пет чашки от по 200 мл и в тях изсипваме вече готовия шоколад.

Слагаме фолио и оставяме в хладилника за поне 2-3 часа, за да стегне шоколадът (ако имате това търпение).

След това му се наслаждавате.

Бон Апети с моя домашен течен шоколад с яйца!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: